fredag 21 februari 2014

Hemma igen

JellyMuffin.com graphics & Images 
 
Nu är jag hemma igen, i bättre begagnat skick, som det hade stått om det gällt en prylannons. ;-) Lite öm, naturligtvis, men det verkar räcka med Alvedon mot värken. Kirurgerna (flera deltog i operationen) har tagit bort tumören i vänster bröst och armhåla, samt en del omgivande vävnad för säkerhets skull. Eftersom man opererade bort en hel del av vänster bröst, så har även höger bröst opererats (förminskats) för att brösten ska bli symmetriska.


Den bortopererade vävnaden kommer att analyseras, så att de vet om allt kom med eller inte. Nu ska såren läkas, sjukgymnastik utövas, och om några veckor väntar strålbehandling. Beroende på vad analysen av vävnaden visar, så får vi se om det blir ytterligare behandling efter strålningen. Det är bara att vänta och se.

Skönt är i alla fall att ha avverkat ännu ett steg i den totala behandlingen. Min mjölktrampande kissemisse (Findus) är möjligen inte lika nöjd med sakernas ordning. Han får inte stå på bröstkorgen och trampa på matte nu!

7 kommentarer:

 1. Vi hoppas innerligt att de fick ut allt och efter strålningen är du klar med behandlingarna!
  Kvittermissen får nöja sig med att sitta i knät eller på magen å trampa ;-)

  Kram å nosgos till grabbarna
  /Julia

  SvaraRadera
 2. Skönt att du är hemma igen.Nu hoppas vi att de fick med allt och att du återhämtar dig snabbt. Nosbuffar och kramar från oss och matte

  SvaraRadera
 3. Vi håller tummar och tassar hårt, hårt för att de fick ut allt elakt!
  Du får be Kapten Rödskägg att utföra sin tassupunktur på benen istället. :)
  Se till att vila ordentligt, det tar längre tid än man tror för kroppen att läka.
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 4. För några år sedan opererades min syster för bröstcancer i för bara nån vecka sedan en väninna. Både svarar bra mot behandlingen och systern är friskförklarad. De tycker båda de har fått jättebra vård och hittills har inga komplikationer tillstött. Håller tummarna för att du inte heller behöver så många fler behandlingar utan att du kan börja återhämta dig på allvar framåt senvåren.

  SvaraRadera
 5. Kramar (försiktiga) och svansvift från matte och Trassla <3

  SvaraRadera
 6. Hmmm, allt bara försvann, det är möjligt att det blir dubbelt av det här, men strunt samma ;)

  Hoppas att du inte blir så trött av strålningen, utan tillhör den gruppen som inte känner av det så mycket!

  Jag har aldrig funderat över vad tatuerade gör, för det är ju faktiskt ganska vanligt att tatuera åtminstone stora delar av brösten. Du får fråga nästa gång :)

  pussåstyrkekramar
  lillie

  SvaraRadera