måndag 14 juli 2014

Kolmården del 1

Tisdag 8:e juli bar det av till Kolmården i sällskap med Inkan. Vädret var varmt, mycket varmt, men vi traskade runt med relativt gott humör ändå, tittade på olika djurshower, åkte linbanesafari samt åt en god lunch. Vattenflaskan fylldes på så fort tillfälle gavs, och det behövdes! Den avslutande mjukglassen precis innan hemfärd var efterlängtad och svalkande.

Jag tog en mängd kort, så det kommer att ta tid att gå igenom alla. Detta får bli första delen där Kolmårdenfoton visas.

Bland de första djuren vi såg var dessa, som lever i Sydamerika.
 Kapybara eller vattensvin (tv) och tapir (th).

 Nandu, en strutsliknande fågel. Djurskötaren lockade till sig dem med speciella ljudsignaler när det var utfodringsdags, och fåglarna sprang ivrigt fram till matskålen.

 Tapiren igen.

Vikunja (lamadjuret) och mara (gnagare som är släkt med marsvin). När lamadjuret spottar, är det inte enbart saliv den spottar ut, utan halvsmält föda.

Därefter ville vi se rovfågelshowen. Djurshowerna på Kolmården vävdes in i en historia, samtidigt som man fick veta en hel del fakta om djuren. Mycket proffsigt och underhållande! Innan rovfågelshowen började, roades publiken av personal klädda i medeltidsinspirerade dräkter.

 Publiken fick gissa vilka fåglar som tappat fjädrarna.
 
 När det blev svårt, hjälpte killen till genom charader. Att få fram marknäshornfågel (ej med på bild) är minsann inte lätt! Däremellan jonglerade han med bollar.

Tyvärr fick jag inte så många bilder från showen, då det var mycket noga att sitta stilla, ha väskor inskjutna alldeles intill bänken och att ha armar och ben tätt intill. Detta för att fåglarna flög i hög hastighet, alldeles framför och ibland ovanför publiken. Jag ville inte riskera, att en stackars fågel skulle kollidera med kamerans utstickande zoomobjektiv!

Berguven Pontus hade veckan innan råkat ut för en kastvind under uppvisningen, och kraschat in i ett träd. Därför flög han inte, utan bars runt på djurskötarens arm.

 Berguven är världens största uggla, berättade speakern.

 Detta är en harrisvråk.

Flera andra fåglar fick visa upp sig, och de var så duktiga, men tyvärr blev det inte fler bilder från rovfågelshowen.

3 kommentarer:

 1. Härliga bilder från en mysig utflykt :)
  Ser fram emot att få se fler bilder!

  Kram och en mycket för sen tack för tidningen *skäms lite att det dröjde*

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder! Rovfågelshowen blev jag lite avis på, det är enormt mäktiga och ståtliga djur!
  Du tog väl med en liten, liten fjädekotlett hem till missarna? *fniss*
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Ja de va varmt men ändå underbart mysigt och trevligt. Kram

  SvaraRadera