tisdag 22 juli 2014

Strålar ute, strålar inne

What You Overcome image
Inspirational Pictures

Puh, just nu är det verkligen kvavt i luften, och (i alla fall för mig) strålar det ute och inne.  Utomhus är det förstås solen, inne är det min strålbehandling som har börjat. Totalt 33 vardagar (ej helger), så nästan 7 veckor framöver väntar dagliga behandlingar. Det känns skönt att ha kommit till den avslutande delen av behandlingen. Nu gäller det att smörja huden ordentligt, skydda den för solen och hoppas på att inte drabbas av alltför besvärliga hudreaktioner. Annars har jag förstått att strålningen, som är en lokal behandling i motsats till cytostatika (som behandlar hela kroppen), är jämförelsevis lindrig.

Just nu är jag inte särskilt aktiv på bloggen, men jag mår förhållandevis bra. Nu, när jag inte är lika infektionskänslig som under cellgiftskurerna, passar jag på att göra saker som jag fått avstå ifrån de föregående månaderna. Stora och små utflykter, som känns extra roliga efter att jag så länge har fått tänka på att inte röra mig i stora folksamlingar. Däremot märker jag förstås att jag är lite tröttare, så när kvällarna är här blir det inte mycket bloggande - men det kommer! Så småningom, när frihetskänslan av att inte behöva vara så infektionsmedveten börjar lägga sig.

5 kommentarer:

 1. Skönt att höra att allt är så bra det kan vara efter omständigheterna.
  det är fortarande en stor bit kvar av sommaren hoppas du får njuta av den

  mvh carina

  SvaraRadera
 2. Heja Karin!
  Kämpa på, det gör jag med ;-)
  Tänker på dig!

  Kram
  /Julia

  SvaraRadera
 3. Skönt att du kan se ett slut på behandlingarna, dags att räkna ner! Ta hand om dig! kram

  SvaraRadera
 4. Kan tänka mig att det är otroligt skönt att kunna ge sig ut bland folk utan att vara orolig! Men glöm inte att vila mellan varven. :)
  Hoppas verkligen att du slipper biverkningarna den här gången.
  Sköt om dig så hoppas jag vi får till en träff igen innan jobbet startar igen
  Kram Eva

  SvaraRadera