söndag 15 december 2013

Fonduefrälst


3.advent-0009.gif von 123gif.de
 Trevlig tredje advent!

Mmm, i veckan var en kompis och jag och åt middag på Fondueboden. Det var faktiskt första gången som jag åt fondue, men det blir garanterat inte den sista!  Det var underbart gott med köttmenyn, som vi valde denna gång. Den bestod av kyckling, nötkött och benfri fläskkotlett, på menyn benämnd fläskhare, vilket satte myror i huvudet på oss. Var det månne en alldeles särskilt fet hare som stod på bordet? Som tur är (?) kan man googla sånt på mobilerna och öka på sin allmänbildning. Mobilerna var även till god hjälp när köttet skulle tillagas, för det rekommenderades olika långa tillagningstider i köttbuljongen för de olika köttsorterna. Detta serverades med en rad olika goda röror och såser, pommes frites eller bakad potatis samt ett fräscht urval av grönsaker. Mums!

Dessutom var vi så nyfikna och sugna på efterrättsmenyn, Tobleronefondue med färsk frukt, maränger och glass, fast vid det laget var vi så mätta att vi delade på en efterrätt. Men smaka skulle vi, det hade vi bestämt oss för! Kan berätta, att de var två mycket mätta middagsätare som nästintill rullade ut från restaurangen.

6 kommentarer:

 1. Så gott det lät med fondue-menyn som ni kalasade på.
  Jag har aldrig ätit annat än ostfondue i Schweiz för massor med år sedan.
  Var det inte "inne" med ostfonduer på 70-80 talet? Jag tror det.
  Vi har doppat olika mumsisar i smält choklad hemma i och för sig, men aldrig lagat olika kött sorter i buljong med tillbehör.
  Ett finurligt sätt att få restauranggästerna att laga sin egen mat vid bordet ;-)

  Kram
  /Julia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nog väldigt poppis med fondue de årtiondena, men det ändå något jag aldrig provat förrän nu, konstigt nog. Ostfondue lät väldigt gott, och den kommer väl ursprungligen från Schweiz har jag fått för mig? Måste ha varit mums att äta det där! Kram Karin.

   Radera
 2. Oj vilka minnen det väckte, vi var ett gäng som ofta åt fondue i vår ungdom, både med buljong och ost. Det var mysigt när man satt några stycken och pillrade och pratade skit... :) Men jag har inte ätit det sen dess.
  Tobleronefondue lät väldigt smaskigt!
  Hoppas allt har gått bra idag! Jag tänker på dig!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fondue är ett bra sätt att umgås under själva måltiden, verkar det som. :-) Man hinner ju prata en hel del under allt trixande med bitar och tillagning. Kul var det, likaväl som gott, i alla fall. Allt gick bra igår, fasst det var nedra kallt med kylvantarna. *brrr* Tack för omtanken! Kram Karin.

   Radera
 3. Hehe. ... Det räcker ju med bara efterrätten. *Ler*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur?! Mäktigt blev det, hur som helst, men otroligt gott. Kram.

   Radera