söndag 22 december 2013

Torsk och svampinjoner


Tänk att det redan är fjärde advent! Veckan som gått har jag tagit det väldigt lugnt. Dels för att jag känt mig dåsig och trött, dels för att jag kände av muskel- och ledvärken som kan komma som biverkning efter 2-3dagar. Sjuksköterskan rekommenderade att jag tar Alvedon i kombination med Ipren mot värken. Uppriktigt sagt hjälpte det inte helt, men å andra sidan så var det ändå så att jag stod ut med värken även om den kändes lite hela tiden. Får bara hoppas att det inte blir värre allteftersom behandlingarna framskrider, men man får väl vänta och se.

Kan för övrigt meddela att jag har ingredienser till en hel middag i munnen. Torsk och svampinjoner (som min brorsdotter sa när hon var liten). Dessvärre består väl dessa av candidasvamp, som gör att jag i veckan var helt vit på tungan. Jag har fått medicin, Mycostatin, för det, så det blir långsamt bättre, även om jag förstås gärna skulle se att den vita beläggningen försvann i ett nafs.

Lite nervpirrande är det att konstatera, att naglarna (nagelbäddarna) börjat ömma lite. Ungefär som när man klämt sig lite med fingret, och den omedelbara smärtan har avklingat, men man ändå känner en viss ömhet i fingertoppen. Hoppas verkligen att det bara är ömhet och att det inte leder till att naglarna tappas. Huvva, det vill jag inte vara med om!

Annars går dagarna fort. Jag tar kortare promenader för att få lite frisk luft och få röra på mig en aning, läser och ser på filmer, och vilar förstås mellan varven. Man har ju inte roligare än man gör sig!

16 kommentarer:

 1. Hoppas attdu bli bra i munnen snart och att du får behålla naglarna.
  Dina grabbar tar väl tass om dig och ser till att du inte har allt för tråkigt om dagarna ;-)

  Kram
  /Julia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har gått bra, än så länge. Skönt! Har haft det riktigt härligt under julledigheten tillsammans med busgrabbarna. :-) Kram.

   Radera
 2. När man genomgår en så tuff behandling som du gör inser man hur tacksam man bör vara så länge man får vara frisk. Hoppas naglarna sitter som de ska hela tiden, men i värsta fall växer de ju ut så småningom igen. Klokt att både röra på dig och vila. Antar att tre katter hjälper till med rehabiliteringen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissa om kissarna tycker att det är skönt att matte är hemma på dagarna? Mycket gos blir det!

   Radera
 3. Styrkekramar och nosbuffar från oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Jag kramar tillbaka och kliar bakom öronen!

   Radera
 4. Du kan alltså göra svampsoppa. *ler* Tack för idag. Jag är "nästan" fortfarande mätt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. No problem med de ingredienserna! ;-) Ja, usch vad mätt man var på kvällen efter det julbordet. Kan nästan känna hur proppfull magen var ännu. Kram.

   Radera
 5. Hoppas de oinbjudna snyltgästerna i munnen flyttar snart och att naglarna får sitta kvar.
  Här har jag försökt roa mig med att ta bilder på katterna med glitter i håret, men jag kan väl säga att de var inte direkt samarbetsvilliga... :)
  Sköt om dig!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur är, hjälpte medicinen bra, och nglarna sitter där de ska, om än med en tredje "årsring" på utväxt, så de ser lite underliga ut! Förstår inte aaaalls hur det kan vara svårt att fota katterna med glitter? *fniss* Kram Karin.

   Radera
 6. Håller tummarna att det du har i munnen försvinner och att du får behålla naglarna.
  Kramar om innerligt och länge ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur är, har det gått bra hittills med både svampen och naglarna. Stor kram tillbaka. ♥

   Radera
 7. En stor kram från Trasslavovven och mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Skickar en varm kram tillbaka, både till Trassla och matte.

   Radera
 8. Kikar in och lämnar en innerlig kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det piggar upp med påhälsningar. Kram tillbaka.

   Radera