onsdag 8 januari 2014

Vaknar ur idet

JellyMuffin.com graphics & Images
Wednesday Graphics

Ja, lite känns det som om jag kliver ur idet, både efter jul- och nyårshelgen och dagens bedrift: lägga sig i sängen efter frukost och vakna igen halvtvå! Det senare kan nog kräva sin förklaring. ;-) Den cellgiftsbehandling jag får nu, Taxotere, gör att kortisonbehandlingen startas redan dagen innan sjukhusbesöket, och att Betapred-tabletterna tas dels kl 8 på morgonen, dels kl 16 på eftermiddagen. Det verkar som om detta gör det helt omöjligt för mig att somna i normal tid på kvällarna. De tre senaste nätterna har  jag varit vaken till mellan 2 och halvtre, men ändå haft klockan ställd på 8 för att ta medicinen då, och dessa timmar blir lite för lite sömn då det upprepas flera dygn i sträck.

Ja, nu är behandling 2 (av 3) av Taxotere överstökad. Det gick lite lättare med kylvantarna/-sockarna den här gången. Visst var det kallt och eländigt, men jag visste lite mer om vad jag skulle vänta mig. Dessutom var det bara jag som fick Taxoteren i salen om fyra personer. Förra gången var vi två, och vi startade genast en jämförande tävlan om för vem det värkte mest i fingertoppar och tår. Kanske inte så bra om man försöker glömma bort att det gör ont. :-)

Har inte längre svampinjoner och torsk i munnen, vilket är skönt. Med medicinen gick det över på några dagar, och doktorn tipsade på senaste besöket också om att regelbundet skölja munnen med kolsyrat mineralvatten (så att pH blir lite surt) flera gånger under dagen, och att helst borsta tänderna efter varje måltid just för att minska risken för svamp. Fast rådet om vichyvatten hade jag redan fått av en av mina snälla bloggvänner, så det hade jag redan hunnit börja med.

Sedan har det hänt lite annat smått och gott under de senaste veckorna: trevliga besök, närkontakt med ett för mig "nytt" djur plus att jag nog lyckades förskräcka (och eventuellt förstöra aptiten för) en man som skulle äta misosoppa på ett sushihak. Mer om detta i kommande inlägg - just nu vill inte blogger spara mitt inlägg, så jag vill inte förlora texten.


4 kommentarer:

 1. Skönt att det gick bättre denna gången med sockarna och vantarna!
  Kolsyrat vatten har jag druckit uteslutande enda sen jag blev sjuk 2008.
  Det är mera "lättdrucket" än vanlig kranvatten.
  Hjälper det dessutom mot annat också, är det ju bra!
  Vi har ett mycket gott vatten i byns egna brunn, som blir extra gott med lite kolsyra i. Vi köper inte vatten i flaska alls.Har SodaStream :)
  =^.^=
  Dina Stationskatter har redan skvallrat om att du har vänsterkattat med en ORM hos Inkan & Ligan i bloggen ;-) !!!
  Kul, jag har inte heller rört nån orm än och föredrar nog mjuka gulliga katter.
  HUR gullar man med Eddie??? *fniss*

  Kram
  /Julia

  SvaraRadera
 2. Man måste ju jämföra! Intressant om andra har samma upplevelser som man själv har. Skönt att slippa torsk och svampinjoner..
  Besök är ju alltid trevliga och en del upplevelser (med tanke på djur) är nog mer spännande och läskiga än trevliga. Om det handlar om det nya djuret du har umgåtts med skulle i alla fall jag tycka det..
  Kram Heléne

  SvaraRadera
 3. Skönt att behandlingen går framåt och att problemen i alla fall inte blir större med fler behandllingar. Klart att det är lätt hänt att man stressar upp varandra om man jämför hur ont man har. Hoppas nattsömnen snart blir bättre. Ser fram mot att höra nyheterna om misosoppan också.

  SvaraRadera
 4. Nämen, har du gått och blivit en nattuggla som mig? :)
  Skämt å sido, hoppas du kommer in i dina vanliga sovrutiner snart igen för det är jobbigt att inte kunna sova när man vill.
  Skönt att du blivit av med de oinbjudna gästerna i munnen och hoppas de håller sig borta den här gången.
  Ser med spänning fram emot den utlovade rapporteringen om de senaste händelserna! :)
  Kramar Eva

  SvaraRadera