söndag 24 november 2013

Gles rotborste och Saharas öken

Nu börjar det bli rejält tunt med hår på huvudet. Med den korta snaggen jag klippte blir effekten ungefär som en gles rotborste, med extra tunnhårighet på bakhuvudet där huvudet vilar mot kudden och det skavs av. Ni vet, som små bebisar brukar få. :-) Hemma går jag ofta med en s.k. buff  på huvudet, för det blir faktiskt lite kallt när man är van vid en tjock kalufs. Lite komiskt blev det i tisdags, då hantverkare kom för att byta ut duschslang och duschmunstycke i badrummet. Kom på mig, att jag hade peruken stående på sin ställning ovanpå ett badrumsskåp, och hann precis ställa undan den innan hantverkarna dök upp. I stället öppnade jag dörren i min buff, och de tyckte säkert att jag såg ut som en överårig tonåring som envisas med att ha mössa inomhus. :-)

I munnen är det torrt som i Saharas öken, så nu har jag varit in på apoteket och inhandlat diverse salivstimulerande tabletter, fluortuggummi och fluorlösning att skölja med. Dessutom tidigarelade jag min årliga kontroll hos tandläkaren för att få en genomgång av tänderna. På röntgenbilderna hittade tandläkaren två gamla fyllningar som börjat lossna, och dessa borrades bort och nya lagningar gjordes. Så nu är jag några tusenlappar fattigare, men man vill förstås hålla efter tänderna så att inte muntorrheten av medicineringen ger en problem med tansingarna längre fram.

zwani.com myspace graphic comments6 kommentarer:

 1. Jag kikade på länken och visst verkar dom vara jättebra!
  Kul instruktions filmer har dom i alla fall om hur man kan använda dom och få dem att se så olika ut :)
  En fiffig sak!

  Kram
  /Julia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är smidigt att det går att göra så mycket av den. Har en i ull som ofta får följa med ut på vintern. Den får ibland vara pannband, ibland scarf. Kram Karin.

   Radera
 2. Vad klokt av dig att försöka förebygga när det gäller tänderna! Har själv problem med mina, så jag vet hur dyrt och trist är. Bet dessutom av en tandjäkel för nån vecka sen så jag skall gå och få en krona på torsdag. Ja få och få var väl att ta i... ;)
  Har du börjat vänja dig med peruken nu? Den där buffen såg riktigt skön ut.
  Kramar Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror absolut på att förebygga när det gäller tänderna. Numera är det mest gamla fyllningar som behöver bytas ut, men det finns ju andra problem som man vill undvika - blödande tandkött, fickor i tandköttet, tandsten och annat skoj. Tyvärr kostar det en del att gå till tandläkaren, och även om det är en kostnad som det absolut är värt att lägga ut pengar på, känns det trist att det är för en så tråkig sak. :-) Man vill ju liksom sätta sprätt på sina pengar på roliga saker, åt sig själv eller åt kissarna. Vet att min mamma har kronor på en del av sina tänder, och det är inte billigt, har jag förstått. Jag har visserligen vant mig vid att ha peruken på, men det har jag bara när jag går hemifrån. Hur bra den än sitter, går det inte att jämföra mot bekvämligheten i att ha en trikåbuff mot hårbotten. I jämförelse så "skaver" peruken litegrann. Kram Karin.

   Radera
 3. hehe.... Hantverkarna måste ju också få lite kul. :-) hihi Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa... eller så undrar de vad det är för dött djur på tork uppe på skåpet? ;-) Kram.

   Radera