onsdag 23 april 2014

Mjuka fötter är inte alltid bra

JellyMuffin.com graphics & Images
JellyMuffin.com
 
Oj, så mjuka fina fötter jag (för en gångs skull) har. Eftersom en av medicinerna kan ge torr, sprucken och besvärlig hud på händer och fötter, så har jag blivit så noggrann med att smörja in dem, flera gånger om dagen. Så där som man egentligen alltid behövt göra, men inte gjort! Lite sur blir jag ju på mig själv, att det ska till att någon annan säger till mig, innan jag tar mig i kragen och verkligen smörjer som man ska. 
 
Så nu får jag alltså uppleva hur mjuka, fina fötter kan kännas. Eftersom jag alltid har promenerat ganska mycket, så har jag haft lätt att få lite förhårdnader där det blir lite friktion i skorna. Nu känner jag mig jättefin! Bara en sak.... Kanske inte så smart, att gå på längre promenader med dessa mjuka, nybadade "fossingar". Aj, aj, vad det känns i tårna. Och är det inte början till en blåsa, där strumpan veckat sig lite?
 
Till råga på allt, har det varit deklarationstajm idag. Inget märkvärdigt, men ack så tråkigt. Nog borde man väl slippa deklarera om man har ömma fötter? ;-) En av de sämre ursäkterna som de fått höra på skattemyndigheten, misstänker jag.

8 kommentarer:

 1. De flesta av oss kan ju deklarera via datorn eller mobilen.
  Hoppas att du kunde göra det också, även OM grabarna hjälpte till ;-)
  Mjuka fossingar är skönt, men man måste vara rädd om dem. Inga knöliga stumpor...

  Kram
  /Julia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev via datorn, efter att jag ögnat igenom papprena. Det går ju fort, bara att man alltid drar sig för att börja. Och så får man kolla att inga tassar trampar över tangentbordet just när man ska skicka iväg deklarationen. ;-) Kram.

   Radera
 2. Anser att ömma fötter är ett fullgott skäl till att inte bara skjuta upp delkarationinlämningen, utan att helt slippa deklarera.

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat med fossingarna! Typiskt att det veckar sig vid tårna då.. Deklarera är inte roligt, fattar inte att de måste skriva så krångligt.. Ta hand om dig.Kram H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man får ta hand om sig så gott man kan för att undvika biverkningar i den mån det går. Deklarera är ett tråkgöra, det verkar många vara överens om. Kram!

   Radera
 4. Jag har gett upp det där med mjuka fossingar för många år sen. Jag är en sån där som får skoskav av alla nya skor och gamla ingådda skor som jag inte använt på nån månad anser mina fötter också är nya skor... :) Mina förhårdnader skyddar faktiskt en hel del, har provat några gånger genom åren att fila och smörja så de blir mjuka och fina men aj vad ont jag får.
  Det är tur att det inte är nån mer än hårbollarna här hemma som ser dem. ;)
  Hoppas blåsan ger upp innan den växer till sig.
  Ömma fötter är självklart en godtagbar ursäkt till att slippa deklarera!
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhårdnader har ändå det goda med sig att de skyddar. Smörja är bra, men jag ska vara mer återhållsam vid filande, märker jag. Kram Karin.

   Radera