tisdag 29 april 2014

Sköna promenader

 
 Utsikt mot Djurgårdskanalen.

Vilket fantastiskt väder vi har haft i helgen! I söndags tog en kompis och jag en kortare promenad vid Djurgårdskanalen. Det var varmt och skönt i solen, även om jag, som är aningen frusen av mig, tyckte att vädret var för kyligt för t-shirt eller linne, som många andra hade på sig. Nåja, vi är alla olika, och alla är kanske inte lika frusna som jag!

Promenaden avslutades med en lunch på Blå Porten, en av mina favoritrestauranger i Stockholm. Som många andra gånger njöt jag av deras goda lammfärsbiffar. Urvalet av rätter brukar inte vara så stort att en velig person som jag får svårt att bestämma mig, men allt jag har ätit där har smakat fantastiskt gott. När dessutom den varma årstiden närmar sig, blir antalet platser så många fler, då man kan sitta på innegården och äta medan man njuter av vädret.

Idag var förmiddagen solig, men det mulnade på efter lunch. Jag hade i alla fall beslutat mig för att det skulle bli en liten stavgångspromenad, även om det faktiskt blåste lite kallt. Igår var jag nämligen på ett uppsamlingsmöte, lett av en sjukgymnast, för personer som har fått lymfkörtlar bortopererade i armhålan. Jag har varit flitig med stretchövningarna, så att rörligheten i axeln och armen är bra. Dock har jag inte gjort så mycket övningar som främjar cirkulationen, sedan PICC-linen satte stopp för simningen, och självklart ska man göra vad man kan för att minska risken för lymfödem. Sjukgymnasten nämnde just stavgång som ett bra motionsalternativ, så att överkroppen och armarna får jobba. Även cross trainer eller exempelvis roddövningar med ett elastiskt band var bra. Jaja, nu har jag stavar, så dessa ska jag försöka utnyttja för att få motion i den mån det känns bra. Hoppas på många fina dagar framöver, så blir det mindre motstånd mot att ge sig ut, och roligare när man väl tagit sig i kragen och "stavar" på.

3 kommentarer:

 1. Härligt med promenad och lunch i solen!Livet blir allt lite lättare när det blir ljusare och varmare. Kram H

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det härligt med lite sol och värme!
  Vad duktig du är som tar dig ut och motionerar! Men det är ju betydligt lättare den här årstiden än mitt i vintern. Kan man sen kombinera det hela med fin natur och en god lunch blir det genast lättare att få motivation. :)
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Det ser så vackert ut ute nu. Även om det tyvärr ser vamare ut än det är så kan man ju få upp värmen med lite motion. Säkert bra med lite stavgång. Tror (eller hoppas?) att värmen kommer på allvar snart.

  SvaraRadera