tisdag 15 april 2014

Rena gaddar utan nakenchocker

JellyMuffin.com graphics & Images

Puh, nu har man klarat sig från fadäsen att chockera tandläkaren! I torsdags förra veckan var jag på en kontroll hos tandläkaren och tandhygienisten. Inför besöket skojade jag om, att det gäller att komma ihåg var man är. Lite avtrubbad har man allt blivit av alla läkarbesök, där de undersöker bröstet, så det gällde att inte börja plocka av sig kläderna inpå bara skinnet även hos tandläkaren. ;-)

Idag har jag varit och lämnat blodprov och haft ett läkarbesök. På skärtorsdag börjar min andra kur (av fyra totalt) av den fortsatta cellgiftsbehandlingen. Jag vet, att jag skrivit om detta i ett tidigare inlägg, som blogger vägrade spara. Till slut ledsnade jag, och publicerade ett kortare inlägg, där denna information inte fanns med, så att inte hela inlägget skulle försvinna. Man har alltså skjutit fram min strålbehandling till i slutet av juni, och lagt in ytterligare cytostatikabehandlingar innan dess.

Efter operationen analyserades den bortopererade vävnaden. Analysen visade, att det fortfarande fanns levande tumörceller kvar i det man opererat bort. (Däremot har man fått bort allt i bröstet och i armhålan). Att operationen inte behöver göras om/kompletteras var förstås goda nyheter. Mindre bra var det, att alla tumörceller inte dött av cellgifterna jag fick innan operationen.Orsaken till att jag får cellgifter igen nu, trots att tumörerna är bortopererade med lyckat resultat, är att cancercellerna i bröstet visat tendenser till att sprida sig, dvs det blev även en tumör i en lymfkörtel i armhålan. Om det skulle vara så, att brösttumören så att säga skickat ut celler i kroppen, så vill man förebygga detta med behandling redan nu, så att inte metastaser uppkommer.

Det var förstås inte det beskedet jag ville få, men min doktor hade under hösten förvarnat att det kunde bli fortsatt behandling. Läkare från onkologen hade deltagit i en behandlingskonferens i USA och man hade sett att cellgifter även efter operationen visade på bättre resultat. Därför finns det förstås ingen tvekan om att göra den här behandlingen, även om inga nya tumörer är konstaterade i nuläget. Allt som bidrar till bättre resultat kommer jag givetvis att satsa på!

Så, det är bara att fortsätta hålla humöret uppe och tro på, att allt kommer att gå bra, även om det kändes lite tungt att börja med behandlingar som jag vet för med sig att jag åter blir bl a trött och infektionskänslig. Men visst ska det gå att kämpa sig igenom dessa fyra kurer också!

10 kommentarer:

 1. Vilken succé du hade gjort hos tandläkare om du hade satt dig i stolen halvnaken *fnissar lite*
  Tråkigt, mem bra att de ger sig på eventuella luringar du kan ha kvar i kropper.
  Håller att jag kan att alla försvinner och ALDRIG kommer tillbaka.
  Vi önskar dig å grabbarna en trevlig och Glad Påsk!
  Kram
  /Julia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, de hade nog i alla fall blivit rejält förskräckta! ;-) Jag hoppas också att de där luringarna håller sig borta. En riktigt Glad Påsk till er också! Kram Karin

   Radera
 2. Visst hade det varit skönt att slippa ytterligare behandlingar, men det är tur att de tar det säkra före det osäkra. Tror det är rätt årstid att gå igenom detta nu också. Även om du är trött av behandlingarna känns allt lättare när det är varmt och soligt ute. Håller tummarna att det går smärtfritt och önskar er alla en fin påskhelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt känns bättre med ljuset och värmen. Hoppas att det blir en Glad Påsk för er också!

   Radera
 3. Vi håller alla tassar, klor och tummar att du blir frisk efter behandlingarna du får. Vi tänker ofta på dig ska du veta och matte hälsar och säger att du vet var hon finns om du behöver prata med någon. ♥ Vi tänker på dig ♥
  ♥ ♥ ♥ Kurrelisvansvift & Kramar ♥ ♥ ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tass- och tumhållningen! Ni är så gulliga; det ska jag tänka på om det behövs.♥ Kram

   Radera
 4. Trist att det behövs mer cellgifter, men bra att de inte chansar utan försöker stoppa riskerna för spridning.
  Vi håller alla tummar och tassar vi kan! ☼
  Hoppas ni får en härlig fortsättning på påsken nu när det utlovade vårvädret äntligen är här! ♥
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tass- och tumhållningen! ♥ Nu har äntligen det förväntade soliga vädret kommit, så det är bara att njuta. Önskar er en fin fortsatt påsk också! Kram Karin.

   Radera
 5. Ja, det är jobbigt när det inte går enligt plan, men det kommer gå kanon ! MegAsTYRKeKram :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm, visst är det! Men visst måste man leta efter det positiva: hellre behandla förebyggande än senare. Stooor kram tillbaka.

   Radera