torsdag 31 oktober 2013

Grått ute, strålande sol inombords


Idag känns allting lekande lätt och humöret är på topp. Hade läkartid på förmiddagen, och doktorn undersökte bröstet och armhålan. Hon bedömde att tumören i bröstet blivit mjukare (vilket var önskvärt) och mindre. I armhålan kände hon efter, tittade sedan på min journal på datorn och kände efter igen. Hon hade nämligen svårt att hitta tumören, så visst märks resultatet av cytostatikan. Det kändes förstås fantastiskt att höra. Naturligtvis kan inte läkarna ge några garantier, men det känns bra att veta att behandlingen har förväntad effekt och att det går åt rätt håll. Denna läkarundersökning följs av cytostatikabehandling nummer 2 (av totalt 6) nu på måndag den 4:e november. Sedan ska det gå ett visst antal dagar, så att den behandlingen kan få ha sin effekt, och därefter, torsdag 14 november, blir det uppföljning med bröströntgen och ultraljud av bröst. Nu hoppas jag på lika goda besked då.

Imorgon har jag tid hos Inga-Lill, perukmakaren. Det blir bra tajmat, och jag kommer nog att klippa håret riktigt, riktigt kort och gå över till peruk istället. Hoppade in i en klädaffär för att prova en blus som var på rea, och innan jag hade fått av mig mina kläder, provat blusen och gjort om hela påklädningsproceduren så tyckte jag att jag fick plocka bort en hel del hårstrån som lossnat och hamnat på kläderna. Man vill ju inte lämna en massa hårstrån efter sig i affärer och på andra "allmänna" platser. Så, Eva (Katten Alice) och Inkan, när vi lunchar på söndag så kommer jag nog i lånta fjädrar. Eller åtminstone i "lånat" hår. :-)

Ikväll väntar infomöte på jobbet. Det ska bli roligt att träffa alla kollegorna, för det går ju trots allt några dagar eller en vecka mellan gångerna vi ses. Även om jag vet, att jag kommer vara sjukskriven åtminstone till mars-april nästa år, så vill jag hålla kontakten och hålla mig informerad. Hoppas att ni alla får en lika bra dag som jag!


16 kommentarer:

 1. Tack för en mysig fika igår! Så kul att Rasmus och Findus var lite mer nyfikna den här gången.
  Skönt att det går som det ska med meducinerna.. och att du känner dig pigg. Blir nog bra med peruken och klippningen tror jag! Kram Heléne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv! Skoj att kissarna tuffade till sig lite. Ja, Rasmus brukar ju vara social, men Findus var ju också framme den här gången. Hoppas att det är en glad och nöjd Karin som kommer hem från frisören idag. ;-) Kram!

   Radera
 2. Kul att du känner dig så pigg :)
  Grattis till framgången. Vi håller tummarna att nästa läkarbesked blir minst lika bra!!!

  Kram
  /Julia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var verkligen ett välkommet besked. Man suger ju i sig alla positiva nyheter man får! Kram Karin.

   Radera
 3. Det var goda nyheter. Läkarvetenskapen har ju gjort väldigt stora framsteg när det gäller många cancerformer, däribland bröstcancer. Bra att du har kontakt med arbetskamraterna också. Tror det betyder mycket både för dem och för dig. Hoppas ni får nåt riktigt gott att äta på söndag! Kram Astrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var välkomna nyheter. Det är skönt att behålla kontakten med både kollegor och att träffa vänner. Ser fram emot en go lunch och trevligt sällskap i helgen. Kram Karin.

   Radera
 4. Voff-voffi-voff så BRAAAAA <3
  Intensiv lycklig svansvift!!!
  //Trasslavovven

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag haft en svans, skulle jag ha viftat lika glatt tillsammans med dig, Trasslavovven! ;-) Kram!

   Radera
 5. Vilka härliga nyheter!
  Det skall bli jättekul på söndag och jag är bra nyfiken på hur du kommer se ut. :)
  Lånta fjädrar? Hmmm, kanske något sånt här? http://www.hairiffic.se/se/article.php?id=38348&art=12105710 *fniss*
  Hoppas du blir jättenöjd hos perukmakaren!
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske lånta fjädrar skulle passa mig? :-) Ser också fram emot söndag! Det ska bli roligt! Kram Karin.

   Radera
 6. Det kommer bli kanon. Du spar massor av pengar på hårprodukter. *inkans positiva, men något udda och knäppa tänkande* hehe Men sån är ju jag. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, man ska se det positiva i allt! Dessutom slipper jag stå och skölja,skölja och skölja håret vid tvätt... det var nog så jag fick fuktigt bandage. :-) Yes!!! Dessutom blev jag jättenöjd med peruken. Kram.

   Radera
  2. Härligt, ska bli spännande att få se ditt nya korta jag.*ler* Kram

   Radera
 7. Underbara nyheter, goaste vännen. Kram ♥ / Rozie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, sådana dagar svävar man på moln... ♥♥♥ Kram Karin.

   Radera
 8. Hej!

  Jag jobbar med uppsökande kundtjänst för AFA Försäkring och såg att du skriver att du är sjukskriven.

  Du kan ha rätt till ersättning från oss om du jobbar på en arbetsplats som har kollektivavtal (och 90% av alla anställda i Sverige täcks av kollektivavtal).

  Här kan du läsa mer om vår sjukförsäkring: www.afaforsakring.se/sjukforsakring

  Ring oss på 0771-88 00 99 mellan 8-17 på vardagar så kan vi hjälpa dig vidare.

  Vill du veta mer om uppsökande kundtjänst och hur vi hittade dig kan du läsa det här:
  www.afaforsakring.se/uppsokande_kundtjanst

  Vänliga hälsningar
  Fredrik
  AFA Försäkring

  SvaraRadera