tisdag 22 oktober 2013

Skyddsängel

I morse ställde jag klockan och traskade iväg till jobbet i arla morgonstund. Vi hade nämligen ett informationsmöte inbokat, och min tanke just nu är att i mån av ork framöver kommer jag att försöka vara med på dessa. Dels för att hålla fast vid den sociala kontakten med mina arbetskamrater, dels för att faktiskt hålla mig uppdaterad i den mån det går.

Det visade sig att temat idag var makeup från Idun. (Det låter säkert som ett väldigt  underligt infomöte. ;-) Kanske ska tillägga, att jag jobbar på apotek, och numera ingår även smink i apotekens sortiment. Sedan kan man säkert ha åtskilliga åsikter om just den saken). En trevlig tjej kom och berättade om Iduns produkter och visade en sminkning på en av kollegorna. När sedan apoteket slog upp portarna vid öppningstid och kunderna kom, passade jag och två kollegor (en som hade semester men ändå var med på mötet och en annan som egentligen började kl 12) på att be om tips från den duktiga make up-artisten. Som lydiga studenter på en föreläsning stod vi med papper och penna i handen och noterade föreslagna färgval och produkter, alltmedan tjejen la en lätt make up på var och en av oss. Det var riktigt skoj! Jag, som sminkar mig ungefär en gång om året, blev jättenöjd över att få den hjälpen. Vet att huden kommer att bli torrare och tråkig framöver av cellgiftbehandlingen, och säkert kommer jag inte att se så jättepigg ut, så om man nu ska genomgå något sådant så kan det i alla fall lätta upp om man inte ser fullt så anskrämlig ut som i vanliga fall. :-) Ska faktiskt investera i en del av de föreslagna produkterna senare i veckan.

En annan sak som gjorde mig väldigt glad (och rörd) var en liten present från en arbetskamrat. Det är en kvinna som jag (och alla i personalen!) uppskattar väldigt mycket. Klok, lugn, som gått igenom mycket själv med avseende på sjukdomar men som också blivit så otroligt stark av det. Hon är verkligen den som förstår att sätta värde på de små, vardagliga sakerna i tillvaron som kan sätta lite extra guldkant på någons dag. Hon är den som verkligen ger kollegan eller kunden den där komplimangen (och inte bara tänker säga det), som kanske plockar en bukett blommor på väg till jobbet för att piffa upp i lunchrummet, eller har köpt med sig ett mysigt ljus i adventstider. Denna underbara kvinna hade köpt en liten present, fint inslagen och med denna bifogade hälsning på ett litet kort:

Karin! En  liten skyddsängel till dig. Med hopp om att allt ska gå bra. Kram XXX.

Visst är den söt, min skyddsängel?

Note to self: få inte fler dumma idéer om att injicera Nivestim i låret för att variera stickställena så mycket det går. Det gjorde faktiskt lite ont - inte själva sticket, men att tömma sprutans innehåll. Kanske hade jag lite för bråttom den här gången?

12 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med såna människor, de kan verkligen göra ens dag ibland utan att de ens är medvetna om det. Man påminns såna gånger om vad lite det behövs för att sprida positiv energi omkring sig.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med fullständigt. Har också märkt det på en av mina äldsta barndomsvänner, som tyvärr också fått gå igenom en del tråkigheter i livet. Hon kan verkligen fokusera på nuet och komma med mysiga små påhitt. Jag har varit urusel på det, utan mest varit fast i ekorrhjulets stress, men jag ska verkligen försöka tänka om och ta efter deras inställning. Kram.

   Radera
 2. Så rart av henne!
  Själv hade jag en nio centimeter lång nalle i min hand under mina mörka stunder.
  "Nallbert"- som jag hade återfunnit i barndomshemmets källare. Han var min tröstsymbol, när jag behövde det som bäst.
  Trasslamatten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det gulligt gjort! Ibland behöver man något för att hjälpa en igenom svåra perioder.

   Radera
 3. Din lilla ängel är jättesöt! Så gulligt av henne.
  Det är de som går igenom mycket själva, som har ett extra uppmuntrande mot andra.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det gulligt gjort! Har den på nyckelringen, för som kollegan sa, "då är den med dig när du går in och när du går ut". Jag har märkt att det ligger till som du säger, människor med tuffare erfarenheter bakom sig har ett helt annat förhållningssätt till andra människor och livet. Kram.

   Radera
 4. Tänk att så små saker kan betyda så mycket! Jag har 2 i min allra närmaste krets som haft bröstcancer. En är min syster. Visst är det en jobbig tid med alla behandlingar, men utvecklingen har gått snabbt framåt när det gäller behandling av bröstcancer. Tänker på dig och håller tummarna för att det inte ska bli alltför jobbigt.
  Kattson/Astrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Små gester kan glädja en annan så mycket mer än man tror. Det är sant, att man kan göra så mycket mer i sjukvårdens behandlingar numera, så jag försöker tänka positivt. Visst kommer det att bli tufft, men det är ju trots allt under en begränsad period och syftet är ju att bota. Tack snälla för omtanken, Astrid. Kram Karin.

   Radera
 5. Tror det är viktigt att göra som du gör, ha kontakt med omvärlden och inte minst få tankarna på något annan även om det är för en kort stund. Vilken omtänksam gåva! Kram Heléne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns helt rätt att göra så. Ska verkligen försöka få det sociala livet att fungera, bortsett från att man får tänka på saker som att undvika smittsamma personer, så att stora folksamlingar kanske inte är optimalt. Kollegan är så himla gullig och omtänksam, så att man får dåligt samvete över att det alltid är HON som gör dessa saker, och vi andra är sämre på att tänka på små uppmuntrande gester. Kram Karin.

   Radera
 6. Åh, vilken fin. Har sett dom där änglarna i alla möjliga tappningar och dom är så fina.
  Ja, det är viktigt att få allt så "vanligt" som det bara går. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite rutiner är bara bra, och man vill ju inte tappa kontakten helt med arbetskamraterna. Visst är ängeln fin? Jag har aldrig sett den förut, men kul att de finns i olika modeller. Kram.

   Radera