måndag 21 oktober 2013

Promenad i höstsol

Lyckades att få till en sovmorgon, med en kattägares mått mätt. Hungriga katter löpte inte amok i sängen förrän vid sjutiden på morgonen. Skönt att få sova ut!

Piggare idag, och inte lika frusen som igår. Då fick jag inte upp värmen, trots raggsockor och yllekofta, förrän efter att jag bälgat i mig två skålar med lite för het kålsoppa på kvällen. Efter det intog mamma och jag TV-soffan för att titta på Johan Falk:Barninfiltratören på DVD. Spännande, men lite otäck i vissa scener. Avskurna fingrar som ges som godis till kamphundar kan jag gärna avstå från att se.

Nivestim-sprutan var väldigt enkel att hantera. Förfylld, så inget blandande med pulver och vatten (tur det), och en nål så tunn att jag faktiskt inte ens kände när den gick in i huden. Lite av en antiklimax. Jag hade ju liksom fått för mig, att sprutorna skulle kännas lite jobbiga att ta. Än så länge har jag inte märkt av biverkningen smärta i benen (skelettet), och det är ju för all del inte säkert att jag heller kommer att märka av det. Tur i alla fall att både doktorn och sköterskan förvarnade om det, så att man inte blir förskräckt om det dyker upp. Efter ca 3:e eller 4:e sprutan, när benmärgen helt oförskämt har blivit tvingad till att börja sparka igång extra produktion av vita blodkroppar, så kan man känna av värk i vissa delar av skelettbenen. Bröstbenet, ländryggen, lårbenen. I så fall är det bara att ta ett par Alvedon mot det.

Jag har känt mig hyfsat pigg idag. Eftersom det varit soligt, om än kyligt, ute så har mamma och jag tagit två promenader i höstsolen. Skönt att röra på sig lite och få frisk luft! På eftermiddagen gick mamma och simmade, men det får jag tyvärr avstå ifrån. Hade precis hunnit köpa ett årskort på simhallen, men det utlägget får jag igen som friskvårdspengar från jobbet, så det var strunt detsamma.

Har lyckats koncentrera mig lite bättre vid läsning, så idag läste jag ut boken "En man som heter Ove", som jag hört mycket gott om. Och jodå, även jag tycker att det var en charmig och underhållande bok, väl värd att läsa.

Fick en länk SMS:ad till mig till ett klipp med dessa duktiga grabbar. Har aldrig hört talas om dem förut, men sjunga kan de onekligen.

8 kommentarer:

 1. Dessa duktiga killar är en ny bekantskap för mig med. De kan verklgen sjunga och har ljuvliga röster!
  Tack Karin för att du delade med dig av deras fina sång :)

  Kram
  /Julia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid roligt när man "ramlar över" pärlor som man inte känner till sedan tidigare! Kram Karin.

   Radera
 2. Skönt att det fungerar med sprutorna. (ryser bara över tanken på nålarna)
  Säg till om du vill ha filmer/serier att titta på, det kan vara bra förströelse att ha hemma.
  Kramar!
  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är faktiskt förvånad själv över att spruthanteringen går så lätt. Tack för erbjudandet om filmer. Det kan allt hända att jag tar dig på orden framöver. Kramar Karin.

   Radera
  2. Det tycker jag absolut att du skall göra! :)

   Radera
 3. Vilken skönsång! Tack tack!
  Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vassego'! Var ju tvungen att lyssna på deras övriga klipp på Youtube. De är jätteduktiga! Kram tillbaka ♥

   Radera
 4. Jag tyckte den boken var underbar. Trist att du inte kan simma, men promenader är helt ok det också ju och tur du får tillbaka pengarna. *Kramar om*

  SvaraRadera